Exceptioneel transport

exceptioneel transport

Exceptioneel transport wordt ook wel uitzonderlijk vervoer genoemd. Bij dit type transport worden vrachten over de weg vervoerd, die zo breed, lang of hoog zijn, waarvoor vergunningen en ontheffingen vereist zijn.


Schouten Transport is specialist op het gebied van exceptioneel transport. Wij hebben de beschikking over deze ontheffingen en dankzij ons netwerk kunnen wij snel een vergunning regelen.


Vrachten die vervoerd worden met exceptioneel transport zijn onder andere silo’s, weegbruggen, machines, shovels, hakselaars, kisten en haspels.


Transportbegeleiding

uitzonderlijk vervoer

Bij sommige vrachten moet er transportbegeleiding aanwezig zijn. In nauw contact met de chauffeur zorgen de begeleider en de chauffeur er samen voor dat uw vracht veilig en schadevrij op de bestemming komt.


Of er transportbegeleiding nodig is, is afhankelijk van de afmetingen van de vracht. Wij weten precies wanneer we een begeleider in moeten schakelen. Een transportbegeleider rijdt in speciaal ingerichte voertuigen. Ze zorgen voor veiligheid en een goede doorstroming van het verkeer.


Exceptioneel transport uitbesteden aan Schouten Transport

Schouten Transport heeft jarenlange ervaring op het gebied van exceptioneel transport. Al sinds 1999 zorgen wij ervoor dat uitzonderlijk grote vrachten op de juiste plaats van bestemming terecht komen.


Wij transporteren door heel Europa. Hierbij regelen we ook de vergunningen, ontheffingen en eventuele transportbegeleiding.


Behalve het transport voeren we ook montagewerkzaamheden uit. Onze chauffeurs brengen de vracht naar de eindlocatie en kunnen, indien gewenst, ook de vracht ter plekke monteren. U hoeft dus niet speciaal een monteur hiervoor in te schakelen.


Onze kernwaarden zijn:

 • Alles-in-één;
  Wij zorgen ervoor dat uw product op de juiste plaats van bestemming komt. Maar desgewenst verzorgen wij het complete traject van A naar B inclusief eventuele positionering – en of montagewerkzaamheden.
 • Uitstekende service;
  Door onze directe, korte lijnen handelen wij snel en zijn hierdoor zeer flexibel. Daarbij communiceren we op een open en eerlijke manier.
 • Denken in oplossingen;
  Door onze ervaring op het gebied van zwaar en speciaal transport gaan wij zeer oplossingsgericht te werk. Wij denken met u mee en lossen elke transportvraag op.
 • Vakkundige chauffeurs;
  Wij investeren in onze chauffeurs. Voor ons is het enorm belangrijk dat uw producten, veilig en zonder schade, op de plaats van bestemming aankomen. Onze medewerkers hebben de juiste opleidingen en certificaten behaald om zwaar en speciaal transport te kunnen uitvoeren.
 • Professionele en moderne trucks;
  Onze trucks voldoen aan de strenge milieunormen. Wij hebben de beschikking over een professioneel wagenpark waarmee we op elke transportvraag een passend antwoord hebben.

Gratis offerte aanvragen

Wat voor vracht u nu wilt vervoeren en waar het ook heen moet. Schouten Transport zorgt ervoor dat het veilig op de plaats van bestemming komt. Indien gewenst kunnen wij uw product zelfs ter plekke monteren.


Zwaar transport, dieplader transport, horizontaal transport, verticaal transport of internationaal transport. Wij kunnen voldoen aan elke transportvraag.


Door onze jarenlange ervaring kunnen we snel en efficiënt te werk gaan. Leg uw transportvraag maar bij ons neer. Wij denken met u mee en gaan hierbij oplossingsgericht te werk.


Wilt u uw goederen veilig en schadevrij op de eindlocatie krijgen? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan.